Muschiulet de caprioara..umplut cu diferite chestii


Ho ho ho..
Zilele trecute tot sunau pe la usa colindatori ce altceva in afara de Domn Domn sa’naltam… nu stiau..
Si unii dintre ei au uitat versurile…In loc de caprioare n-au vanat au pus:
Caprioare au vanat..
Sa faca din muschiu lor
Papa gustos la cuptor…
Si cum pe langa poet mai sunt si bucatar…azi m-am decis sa transpun in realitate si versurile de mai sus…
In primu rand se deschide sticla de busuioaca(tre sa fiti siguri ca nu mai conduceti…altfel beti apa).Se toarna un pahar ce se savureaza in timp ce cititi aceste randuri.
De fapt mai intai tre sa fiti siguri ca aveti prin casa urmatoarele :
– 1 bucata ceapa
– oregano, piper boabe, foi de dafin, busuioc
– ulei
– unt
– cascaval
– ciuperci „campioane”🙂
Si bineinteles carnita…
Aceasta carnita trebe lasata la marinat(vin+piper..stiti voi) vreo 24 de ore…deci pregatiti-o acum si reveniti maine sa continuati cu cititul..
Dupa 24 ore….
Se pune ceapa taiata maruntel la calit in ulei.
dupa 2-3 minute se adauga sunculita afumata(am uitat sa va zic mai sus de ea..da e bun si acu)
Apoi ciupercile taiate cubulete si se tot invarte la foc mic(intre timp se mai poate presara ceva oregano si busuioc).Sa zicem ca un 10-15 minute e suficient.
Muschiuletul se scoate de la marinat…se portioneaza in felii cat palma de late(asta daca nu fusese deja portionat)..si apoi se bate putin cu cat sa se fragezeasca si sa poate fi rulat(ca o clatita).
Se umplu pe rand „clatitele” cu umplutura de ciuperci si sunculita si se ruleaza(nu DOXigenu stati calmi).Deci se ruleaza si se rind cu ata sau scobitori…
Intre timp cuptoru trebuie deja incalzit de vreo 5 minute…
Pana trec cele 5 minute se pregateste tava : apa plus ulei cat sa ajunga pana la jumatatea unui rulor de carne(2-3 centimetri de apa+ulei).Se adauga si cateva boabe de piper si foi de dafin…
Se aseaza bineinteles si rulourile si apoi se baga la cuptor.Se lasa cam o ora(perioada in care din 20 in 20 minute se mai invarte tava).La prima tura de invarteala se pune unt pe partea ramasa afara din apa a rulourilor.
Cand credeti ca e aproape gata se pune cate o felie de cascaval la fiecare rulou, dar sa nu se lase apoi mai mult de 5 minute…
Daca aveti norocu pe care l-am avut eu o sa va iasa o mancare super…eu am servit-o cu o garnitura de cartofi natur…
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s