Caracatita cu pui in sos Di..vin


De data asta mi-a iesit ZUUUPERRRR …
S-au luat 5-6 caracatite si s-au taiat bucatele.
Asta dupa ce au fost ajutate sa se curate si sa se spele.
S-a pus ulei de masline la incins intr-o tigaie.
S-au adaugat bucatile de caracatita(stoarse binisor de apa).
S-a pus un capac la tigaie „just in case”.Nu ne dorim arsuri provocate de uleiul ce vrea sa evadeze din tigaie.
Dupa vreo maxim 7-8 minute(se poate si incerca sa se vada ca is facute) se opreste operatiunea.
Se scot molustele si se arunca intr-un castron cu vin.
Se lasa acolo si intre timp se prepara pieptul de pui(AKA chicken breast).
Se feliaza subtire si apoi se prajeste in tigaia incinsa(in care locul uleiului de masline a fost luat de o bucata de unt – nu stiu cate grame da masurati si voi ochiometric).
Dupa ce se prajeste se trece la etapa urmatoare.In aceeasi tigaie se pune juma de ceapa taiata marunt,o lingura de ulei,2 linguri de bulion si se amesteca putin(pana se rumeneste ceapa).Se adauga si caracatitele maruntite cu 2 linguri din vinul in care fusesera inecaate.Si se adauga si pieptul de pui taiat cubulete.Se adauga condimente dupa gust si plac.Aaa, era sa uit de maxim juma de cana de apa.
Se lasa la foc mic spre mediu 15 minute(se mai invarte din cand in cand).
Pana e gata chestia asta puteti pune la fiert si pastele cu care o sa fie servite….
Sa aveti pofta…

PS : Nu cred ca o sa gasiti pe undeva reteta asta..e caracatita „a la Bru2s”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s