Prin tara..


De foarte mult timp vroiam eu sa vizitez ce e de vizitat prin tara asta.
Ieri,dupa multe luni de iarna,a venit momentul oportun sa ma sui in masinuta mea ce pana acum doar drumu de acasa la servici si inapoi il stia(ok cu mici escapade spre Real),si sa iau drumul Lipovei,pentru a vizita undeva prin imprejurimi Manastirea Radna si cetatea Soimus.
Drumul Timisoara Lipova este jumatate refacut, jumate ramas parca de pe timpul razboiului..deci pentru partea a doua a lui puteti sa va atentionati pasagerii ca nu raspundeti de ceea ce iase pe gura voastra(mai ales daca in aceeasi zi ai dat 120 RON pe taxa de drum – rovigneta parca se zice).
In continuare am cateva date despre locurile vizitate(deocamdata copy-paste de pe net)
” Manastirea „Sf. Maria Radna”
Lipova, jud. Arad
Inceputurile manastirii dateaza din jurul anului 1551, fiind intemeiata de calugarii franciscani veniti din Bosnia. A fost construita in etapa dintre 1727 si 1826, predominand elementele in stil baroc.
Actuala biserica, inceputa in 1756 si terminata integral in 1782, este dominata atat in interior, cat si in exterior de stilul baroc. In 1911 ambele turnuri ale bisericii au fost inaltate cu 31 m in actuala forma.
In interior se remarca altarul principal din marmora de Carrara, pe care este asezata icoana Sf. Maria, o lucrare in stilul Renasterii tarzii (sec. XVII). In spatele altarului se ridica un urias tablou al „bunei vestiri” de I. Roskovics (1891). In nava se gasesc opt altare in stil baroc, datand din secolul al XVIII-lea.”

Cetatea Soimus:
„La limita de nord-est a satului Şoimoş (astăzi parte a oraşului Lipova, judetul Arad), pe Cioaca Tăutului, în dreapta Mureşului, se află ruinele uneia dintre cele mai frumoase cetăţi medievale de pe teritoriul României.
Tradiţia istorică pune numele cetăţii pe seama unei activităţi care i-ar fi adus faima în evul mediu: creşterea şoimilor.”

Mai multe detalii http://www.cetatesoimos.ro/index.php
Pentru doritori am pus si poze : click aici
Saptamana viitoare sper sa ajung la Hunedoara : Castelul Corvinilor

Un răspuns la „Prin tara..

  1. Da, e bine ca te-ai apucat si tu de vizitat, sa profiti macar un pic de locurile pe langa care te afli….. cu drumurile urmeaza sa te obisnuiesti, sau mai vino din cand in cand prin Moldova:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s